HT Ställverk och Höglands Logistik kliver in i ett nytt samarbete

HT Ställverk och Höglands Logistik kliver in i ett nytt samarbete

3 jan, 2024

HT Ställverk är en av de ledande leverantörerna av elkraftsfördelningar för den svenska marknaden. Det är ett Nässjö baserat företag som tillverkar ställverk och centraler. Med deras höga fokus på kvalité, kompetens och support ligger de i framkant. En del av deras kvalitetssäkring är att aktivt jobba med hållbarhet, både som arbetsplats och med deras produkter.

Att man i slutet av december signerade ett nytt fraktavtal med Höglands Logistik är ytterligare ett steg mot en renare och grönare produkt.

– Vi ställer höga miljökrav på våra transportörer. Att Höglands Logistik nu under januari 2024 kliver över helt till fossilfritt bränsle var en avgörande faktor för oss. Med vår kontinuerliga uppföljning får vi rätt verktyg för att följa vår hållbarhetsplan i rätt riktning. Det ger oss ökad möjlighet att nå våra mål med sänkta koldioxidutsläpp, meddelar HT:s VD Magnus Jansson.

Det geografiska avståndet mellan Höglands och HT är till både miljöns och det lokala näringslivets fördel.

– Både vi på Höglands Logistik och HT Ställverk värnar och värderar om det lokala samarbetet. Känns jätteroligt att ta steget in i 2024 tillsammans med HT. Att få vara en del av deras resa framöver känns riktigt spännande. Ett lokalt välmående företag med samma värderingar som oss, säger Johan Almström på Höglands Logistik.

Ställverk är en komplex produkt att transportera då den många gånger har en väldigt hög tyngdpunkt. Emballering och lastsäkring har varit en väldigt viktig del av avtalet. Med ett noggrant förarbete har man gemensamt kommit fram till vilka krav som ska ställas på transporterna för att minimera transportskador.

– Vi inledde samtal sent under hösten. Från start har vi haft nära och bra dialog. Jätteviktigt att få förståelse för varandra och varandras arbete. Det är ifrån det vi gemensamt kan sätta arbetssätt och metoder för uppdraget. Med input från både chaufförer, trafikledare och lagermedarbetare har vi satt allt på plats, meddelar ansvarig säljare Johan Almström på Höglands Logistik.

Avtalet betyder en större möjlighet att genomföra flexibla, snabbare och tryggare leveranser till HT Ställverks alla kunder.

Fler nyheter

3st ISO Certifikat

Idag fick vi en av de finaste julklappar av Qvalify. Vi har idag mottagit vårt ISO certifikat för...

läs mer