Indexjustering fraktpriser

Indexjustering fraktpriser

22 dec, 2023

År 2023 har snart nått sitt slut och vi kan summera ett år med många händelser i världen som påverkar såväl oss som människor, konsumenter och näringsliv. Hög inflation med kostnadsökningar, energipriser som åker berg- och dalbana, högre räntor och dessutom krig och bedrövelse som påverkar själ och hjärta. En verklighet som vi tyvärr måste förhålla oss till.

För att kompensera för ökade kostnader kommer vi från den 1 januari 2024 indexjustera våra frakttaxor med 5,8%.

Vi vill också berätta att vi har intensifierat en resa mot en hållbar och gå mot en helt fossilfri verksamhet. Vi har startat och tar små steg, gör små förändringar men vi har stora planer för att bli den Gröna logistikpartnern. Som ett komplement till våra biogasbilar kommer Höglands Logistik kliva över till det helt fossilfria bränslet HVO100, under januari 2024. Men förändring sker inte över en natt och det krävs tid och investeringar för att ta oss i mål. Vi hoppas att ni är med oss på den resan!

Tack till alla kunder att ni ger oss förtroende att hantera era leveranser och vi ser fram mot ett bra samarbete även nästa år. Vi vill samtidigt önska er en God Jul och Gott Nytt År!

Fler nyheter

3st ISO Certifikat

Idag fick vi en av de finaste julklappar av Qvalify. Vi har idag mottagit vårt ISO certifikat för...

läs mer