Nytt samarbete med Turn Energy

Nytt samarbete med Turn Energy

4 sep, 2023

Med uppdrag från Turn Energy, kommer vi på Höglands Logistik att i ett crossdockningsliknande upplägg lossa deras containers för att sedan transportera material till deras solparker. Turn Energy är specialiserade på att utveckla, driva och äga fristående solparker. I deras solparker, som finns på arrenderad mark, produceras energi som sedan säljs och distribueras till företag och organisationer som vill vara en del av omställningen till förnybar energi. Det som skiljer Turn från många andra aktörer, är att de utvecklar, bygger och förvaltar solparkerna. De hanterar samtidigt försäljningen av den genererade energin, det vill säga de är s.k IPP (Independent power producers).

– Vi är glada att få till ett avtal som ger oss möjligheten att vara den bästa av samarbetspartner till Turn Energy. På ett effektivt sätt både tillhandahålla lossning och fossil fria transport från vårt egna åkeri till respektive solpark känns fantastiskt. Ett roligt uppdrag där alla delar i vår verksamhet, både terminal/lager och åkeri blir delaktiga från start till mål. Säger den laddade lagerchefen Mikael Lundqvist, på Höglands Logistik.

Är du markägare eller vill läsa mer om möjligheten till deras gröna energi, läs mer på deras hemsida www.turnenergy.com.

Fler nyheter

3st ISO Certifikat

Idag fick vi en av de finaste julklappar av Qvalify. Vi har idag mottagit vårt ISO certifikat för...

läs mer