Om oss

Tid, planering och effektivitet är klart vitala delar i ett logistikföretag

”Vårt företag är djupt rotad i transportbranschen. Eftersom jag som grundare av Höglands Logistik har varit chaufför i många år, har jag mycket goda kunskaper och kännedom om branschen. Under min tid som chaufför såg jag många brister och möjligheter som blev en utmaning för mig att hantera . Det kan vara frågor om bemötandet och om planering av transporter. Tid, planering och effektivitet är klart vitala delar i ett logistikföretag. Det är viktigt att inte underskatta den personliga relationen, kompetens och flexibilitet när det gäller våra kunder. Därför har vi på Höglands Logistik strävat efter att ha en okomplicerad och problemfri relation med våra kunder, där vi kan hantera våra kunders behov och erbjuda lösningar för alla problem som kan dyka upp.

Vi hoppas att du gillar vårt koncept. Om ni har funderingar träffar vi gärna er och presenterar vilka tjänster som kan passa era önskemål inom transport och tredjepartslogistik.”  

Vår vision

Höglands Logistik AB skall vara det självklara valet av logistikpartner när man söker den högsta kvalitén, ett proaktivt och nära samarbete samt personlig service inom transport och logistikområdet. Vi skall erbjuda transport- och logistiklösningar som är synnerligen effektiva, utvecklande och lönsamma för både våra kunder och oss som logistikpartner.

Vår affärsidé

Med lång erfarenhet i branschen skall vi fortsätta utföra konkurrenskraftiga transport och logistiktjänster med hög kvalitet och leverera inom utsatta tidsfönster till kund.

Historia

Höglands Logistik AB grundades 2005 av lastbilschauffören Henrik Almström. Sedan dess har företaget expanderat snabbt och tilldelades ”Jönköpings län Gazell Årets Pris” två år i rad (2009 och 2010) i mitten av den globala lågkonjunkturen! Detta visar att vår verksamhet har utvecklats i enlighet med våra kunders önskemål, dvs ett logistikföretag, med kompetens inom alla frågor som rör vidarebefordran och hantering, dessutom har vi en bra relation med kunder. Verksamheten idag drivs som två bolag: Höglands Logistik, med fokus på spedition och Höglands Logistik Center, med fokus på tredjepartslogistik omfattande lagring och kundsupport.

Kvalitet

  • Innebär engagerade medarbetare som sätter kunden i centrum och anstränger sig för att hitta de bästa lösningarna för kunden.
  • Högsta möjliga tillgänglighet.
  • Snabba transporter med hög leveranssäkerhet.
  • Båda webbokning och EDI överföring för ökad tillgänglighet.
  • Flexibelt lager med god plockriktighet samt ordning och reda.

Fordon

Våra fordon uppfyller svensk och europeisk standard inom miljöklassning. Inom 5 åt har vi en fordonsflotta som enbart drivs av biogas. Fram tills idag kör vi på biodiesel endast. Samtliga egna fordon har miljöklassning EUR 6.