Tredjepartslogisitik

Vad är tredjepartslogistik?

Tredjepartslogistik, eller 3PL, är en logistiklösning där företag outsourcar hanteringen av sina logistikfunktioner till en extern partner. Det innebär att företaget inte behöver ta hand om logistikprocesserna internt utan i stället kan överlåta ansvaret till en dedikerad tredjepartsleverantör. Dessa leverantörer specialiserar sig på att erbjuda ett brett utbud av logistik- och distributionsrelaterade tjänster, inklusive transport, lagring, plockning och packning, samt hantering av returer.

Tredjepartslogistik hos Höglands Logistik

Våra logistiktjänster är skräddarsydda för att möta dina specifika behov. Hos Höglands Logistik erbjuder vi en omfattande tredjepartslogistik från vårt lager i Nässjö. När ditt gods når oss tar vi hand om allt från märkning, inlagring, packning och distribution till era kunder över hela landet. Allt ert gods ligger i vårt webbaserade lagersystem där ni själva kan ha koll på flödet och era order.

Varje kund har unika behov och det är därför vårt fokus är att skapa skräddarsydda lösningar för tredjepartslogistik som passar just er verksamhet. Hos oss får ni en dedikerad partner som tar hand om hela logistikkedjan åt er. Vårt lager i Nässjö är utrustat med moderna faciliteter och har stor kapacitet för att möta era krav, vilket ger flexibilitet oavsett tillfällig lagring eller över tid. Vi skannar allt gods, vilket säkerställer att rätt varor hamnar på rätt plats och inkluderas i rätt order. Genom att eliminera felplock ökar vi vår effektivitet och noggrannhet i plockprocessen, vilket resulterar i förbättrad logistikhantering och en hög leveransprecision.

Med Höglands Logistik får ni en ansvarstagande samarbetspartner där ni som kund kan vara säkra på att er logistik är i trygga händer. Så att ni kan fokusera på er kärnverksamhet och låta oss sköta resten. Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa er att optimera era logistikprocesser med tredjepartslogistik och uppnå era affärsmål.

Våra grundvärderingar ger dig som kund fördelar!
Våra kunder ska alltid känna sig trygga, betydande och bli vänligt bemötta samt få den bästa servicen vi kan ge dem!

Fördelar med tredjepartslogistik

Att använda sig av tredjepartslogistik har många fördelar för företag i olika branscher. Nedan är några av de viktigaste fördelarna:

=

Kostnadsbesparingar

Genom att välja tredjepartslogistik för er logistikhantering kan ni minska era kostnader betydligt. I stället för att behöva investera i egna lagerlokaler och personal kan ni betala för de logistiktjänster ni behöver, vilket leder till långsiktiga kostnadsbesparingar för ert företag. Ni betalar alltså bara för hanteringen och hyra av material i realtid, inga övriga fasta kostnader.

=

Ökad flexibilitet

Med tredjepartslogistik kan ni anpassa er logistik efter era behov. Ni behöver inte längre vara bunden till fasta logistikresurser utan det kan skalas upp eller ned beroende på efterfrågan, vilket ger er den flexibilitet och kostnadseffektivitet ni behöver för att lyckas.

=

Förbättrad servicekvalitet

Genom att outsourca er logistik kan ni erbjuda era kunder en förbättrad servicekvalitet. Med expertis och resurser kan ni säkerställa snabbare leveranstider och högre orderprecision, vilket leder till nöjdare kunder och ökad lojalitet.

=

Tillgång till expertis och teknologi

Som kund hos Höglands Logistik får ni tillgång till gedigen erfarenhet och expertisen inom logistik. Genom att dra nytta av vårt logistiksystem och mjukvara kan ni optimera era logistikprocesser och förbättra er effektivitet inom verksamheten.

Hållbara transporter hos Höglands Logistik 

Som er pålitliga partner inom tredjepartslogistik strävar vi efter att inte bara möta utan överträffa era förväntningar. Vår erfarenhet och expertis inom branschen gör oss väl rustade för att hantera alla era logistikbehov på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt. Genom att samarbeta med oss kan ni även använda vårt eget åkeri. Utöver vår fossilfria flotta kan ni dra nytta av vårt välutvecklade nätverk av transportpartners, lagerfaciliteter och distributionscenter över hela landet. Vi arbetar aktivt med att optimera transportrutter, minimera onödig förflyttning av varor och därigenom minska utsläpp av växthusgaser och annan miljöpåverkan. Allt för att säkerställa snabb och smidig leverans av era varor till rätt plats vid rätt tidpunkt.

Vårt skräddarsydda tillvägagångssätt innebär att vi noggrant analyserar era specifika behov och utformar en logistiklösning som passar just er. Oavsett om det gäller lagring, plockning och packning, transport eller returhantering, kan ni lita på oss för att leverera pålitliga och kostnadseffektiva tjänster. Vi är här för att underlätta er logistikhantering och låta er fokusera på det som verkligen är viktigt för ert företag.

Din pålitliga partner för framgångsrik tredjepartslogistik

Till skillnad från stora lager- och transportföretag strävar vi på Höglands Logistik efter att erbjuda en ansvarsfull och personlig service. Vi värdesätter varje kunds individuella önskemål och arbetar ständigt för att överträffa deras förväntningar. Som en helhetspartner erbjuder vi en komplett logistiklösning, där vi kombinerar vår erfarenhet och kompetens för att möta varje företags unika behov. Med vårt rikstäckande åkeri och ett 3PL-lager på cirka 25 000 kvm, kan vi hantera alla delar av logistikkedjan under ett och samma tak.

Vi tar på oss ansvaret, genomför förändringarna och anpassar oss för att tillgodose ditt företags specifika krav och önskemål. Vi är öppna för en personlig dialog för att skräddarsy en lösning som passar just dig. Kontakta oss via mejl på johan.almstrom@hlogistik.se för att inleda en öppen och givande dialog om ditt företags logistikbehov.

Varmt välkommen till Höglands Logistik!