En chaufförs vardag

Säkerhetskontrollen är klar, du har precis satt dig i lastbilen. Klockan är strax efter 6, solen skiner så solglasögonen åker på. Alltid lika skönt att sätta sig direkt i lastbilen och bara dra. Kollegorna på terminalen har sett till så den är färdiglastad och klar. Dagen inleds med en tidslossning i Vetlanda 07:00, det ser du enkelt på last-listan. Bra att inleda dagen med lite framförhållning. Lite mer än halvvägs, i höjd med Björköby står det still. En lång bilkö. Du inser direkt att du inte kommer hinna till klockan 7. Både magkänslan och de tydliga instruktionerna gör att du ringer slutkunden.

Hej, jag ringer från Höglands Logistik. Har en tidlossning hos dig idag. Jag är ledsen, men det är bilkö i höjd med Björköby. Kommer tyvärr inte hinna fram till 7.

Kunden är tacksam att du hörde av dig. Ni bestämmer att du slår en signal när trafiken börjar rulla igen. Väl på plats flyter lossningen på och nästa destination är nu Sävsjö. Igår var det ljudbok och idag spelas en av dina favoritlåtar på radion.

På vägen till Skillingaryd hinner du prata med både trafikledningen om lite förändringar på dagens rutt och med en av dina kollegor. Hon rekommenderar en alternativ väg då det skett en olycka utanför Vrigstad. Uppskattat med bra kollegor, tänker du för dig själv.

Väl i Skillingaryd ska du hämta upp 8st pallar. Du är vaken och ser att något är fel. När släpet är lastat räknar du ihop pallarna och inser att det bara är 7. Du uppmärksammar och visar ordern på din fickdator för kunden. Det är tydligt, du ska hämta upp 8st pallar. Kunden säger då att den sista pallen inte är klar förens imorgon. Ett kort samtal till trafikledningen för att uppdatera dem om läget. En anmärkning i telefonen och en justering av antalet innan du får en signatur av kunden och beger dig. Sista dagen innan ledighet. Riktigt skönt med 4 dagars arbetsvecka.

Innan du får köra hemåt och avsluta dagen ska du ta vägen om Jönköping för att både lossa och lasta. Du anländer till Nässjö och i dörren på väg in till terminalen springer du på Ulf. Uffe, som alla kallar honom, har precis börjat sitt pass för dagen. Han ber dig tömma ditt släp, så löser han resten åt dig.